فیوز مینیاتوری

 این فیوز یکی از المان­ های اصلی استفاده شده در سیستم سیم­ کشی یک ساختمان محسوب می­شود. این فیوز­ها از ایجاد اتصالی در مدار جریان برق جلوگیری می‌کنند. بدین صورت که اگر جریان برق عبور داده شده بیشتر از جریان اسمی یک مدار فیوز مینیاتوری باشد، این وسیله جریان برق را قطع می­کند. به همین دلیل می‌تواند امنیت وسایل الکتریکی را تامین کند و نقش مهمی در حفظ جان افراد داشته باشد. در ادامه مطلب انواع و نحوه کارکرد آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

پادکست فیوز مینیاتوری

فیوز مینیاتوری

معرفی فیوز یا کلید مینیاتوری

کلید یا فیوز مینیاتوری Miniature Circuit Breaker با نام اختصاری MCB نیز شناخته می‌شود. این وسایل کلیدهای قطع جریان مینیاتوری هستند که می­توانند از تجهیزات و وسایل خانگی و صنعتی در مقابل عبور جریان­ های غیرمجاز برق محافظت کنند. زیرا این فیوز از حساسیت بالایی در برابر عبور جریان اضافه برق برخوردار است و خیلی سریع نسبت به تحمل جریان اولیه و اضافه بار واکنش نشان می­دهد. در نتیجه با قطع مدار، جریان برق را قطع می‌کند.

به همین دلیل می‌توان این فیوز را یک وسیله حفاظتی دانست که برای تجهیزات و مدارات الکتریکی استفاده می­شود تا در زمان جریان اضافه برق با قطع مدار از تجهیزات الکتریکی محافظت کند و از آسیب دیدن آن­ها جلوگیری کند.

کلید یا فیوزهای مینیاتوری از حداکثر جریان برخوردار است و نمی‌توان جریان قطع برق آن را تنظیم کرد. از عناصر اصلی برای ساخت این فیوز نیز می­توان به یک نوار فلزی اشاره کرد که درون یک محفظه غیر رسانا قرار داده می­شود. زمانی که جریان برق بیش از حد مجاز از مدار فیوز مینیاتوری عبور داده شود، نوار فلزی ذوب می­شود. در نتیجه جریان برق مدار الکتریکی قطع می­شود.

فیوز مینیاتوری سه فاز

فیوز مینیاتوری سه فاز یک کلید الکترومکانیکی خودکار است که در برابر خطای اتصال کوتاه و جریان اضافه بار، از مصرف کننده محافظت می‌کند و به حالت قطع می‌رود. مهمترین کابردهای فیوز مینیاتور حفاظت یک مدار در برابر اتصال کوتاه، اضافه جریان و اضافه بار است. این فیوزها دارای سه پل، ابعاد۵٫۸*۷*۹ سانتی متر و وزن۵۰۰گرم هستند. فیوزهای مینیاتوری بسته به محدوده قطع جریان به دو دسته تندکار و کندکار تقسیم می‌شوند.

دو عملکرد اصلی فیوزهای مینیاتوری حفاظت در برابر جریان و دیگری حفاظت در برابر اتصال کوتاه است. بعد از آنکه فیوزِ مینیاتوری به دلیل اضافه جریان یا اتصال کوتاه عمل کند، می‌توان وضعیت آن را به صورت دستی در حالت اولیه قرار داد. فیوزمینیاتوری باید برای کارکرد خاص مخصوص به خود انتخاب کرد تا حفاظت قابل اطمینان در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه تضمین گردد.

بیشتر بخوانیم : پنل ال ای دی

جریان برق فیوز و کلید مینیاتوری چگونه است؟

جریان برق کلید مینیاتوری به دو شکل صورت می‌گیرد که عبارتند از:

  1. جریان لحظه‌ای: جریان لحظه‌ای به جریان برقی اطلاق می­شود که در یک لحظه کوتاه (کتر از یک ثانیه) اتفاق می‌افتد و فیوز مینیاتوری توانایی تحمل و عبور آن را دارد. به صورت معمول یک کادر مستطیل شکل بر روی کلید مینیاتوری وجود دارد که عدد جریان لحظه ای به صورت اعدادی بزرگ نظیر ۳۰۰۰ تا ۶۰۰۰ در داخل آن نوشته شده است.
  1. جریان نامی: این جریان به حداکثر جریان برق مجازی اشاره دارد که فیوز می ­تواند از خود عبور دهد و توانایی تحمل آن را دارد. جریان نامی به صورت یک عدد بر روی فیوز نوشته می­شود. در صورتی که جریان عبور داده شده است از فیوز بیشتر از این عدد باشد، مدار فیوز قطع می­شود.

تشخیص جریان اضافه توسط فیوز های مینیاتوری نیز به صورت عملکرد بی­متالی و عملکرد سیم­پیچ انجام می­شود. بدین صورت که در عملکرد بی­متالی برای تشخیص جریان اضافه از یک فلز بی­متال استفاده می‌شود. در این هنگام با عبور جریان بلند مدت (بیش از میزان درج شده عدد جریان نامی بر روی فیوز) فلز بی­متال گرم و خم می‌شود. در نتیجه فیروز عمل می‌کند و جریان مدار قطع می‌شود.

در عملکرد سیم ­پیچ نیز تشخیص میزان جریان اضافه برق به وسیله یک سیم­پیچ انجام می­شود. این سیم پیچ از تعداد دور کم و قدر زیاد برخوردار است و به صورت مغناطیسی جریان اتصال کوتاه بیشتر از جریان لازم را تشخیص می­دهد و باعث عمل کردن فیوز و قطع جریان برق می­شود.

پروژکتور ال ای دی - چراغ قوه

بهترین فیوز مینیاتوری

فیوز مینیاتوری از جمله ادوات الکتریکی است که در مقابل اضافه بار و اتصال کوتاه حساس بوده و از مصرف کننده ها محافظت می‌کند. فیوز مینیاتوری با تشخیص اضافه باری بیش از جریان نامی به سرعت مدار را قطع می‌کند. گفتنی است در صورتی که جریان اتصال کوتاه به صورت مغناطیسی توسط سیم پیچ درون آن حس شود فیوز مینیاتوری عمل کرده و مدار قطع می‌شود.

در فیوز مینیاتوری دو نوع جریان نامی و لحظه ای وجود دارد. جریان لحظه ای مقدار جریانی است که فیوز در کمتر از یک ثانیه توانایی تحمل آن را داشته و مقداری حدود۳۰۰۰ تا۶۰۰۰ آمپر دارد. مقدار این جریان برای هر فیوز در کادری مستطیلی شکل بر روی آن نوشته شده است.

منظور از جریان نامی در فیوز مینیاتوری حداکثر جریان مجازی است که فیوز توانایی تحمل آن را داشته و اگر این مقدار بیش از مقدار ذکر شده بر روی فیوز باشد، فیوز مدار را قطع کرده و جریان از مدار عبور نمی‌کند. بهترین فیوز مینیاتوری ویژگی هایی از جمله سهولت در نصب، عملکرد سریع و با کیفیت، دارا بودن استاندارد و… باشد. برای تهیه بهترین فیوز مینیاتوری باید کلیه موارد و خصوصیات فیوز را متناسب با کاربرد مورد نظر بررسی کرد.

بیشتر بخوانیم : کنتاکتور

بیشترین سوالات سرچ شده در گوگل

  • فیوز مینیاتوری چیست؟

فیوزهای مینیاتوری از نظر اندازه فیزیکی نسبتاً کوچک و از نظر کاربرد بسیار متنوع هستند. … از طریق فن آوری سوراخ به این معنی است که فیوز دارای سرنخ هایی است که به PCB لحیم می شوند یا فیوز در نگهدارنده ای که روی PCB لحیم شده است قرار می گیرد.

  • مینی فیوزها برای چه مواردی استفاده می شود؟

مینی فیوزها شبیه فیوزهای ATO و ATC هستند اما اندازه آنها بسیار کوچکتر است. این به شما امکان می دهد از فیوزهای بیشتری در همان مقدار فضا استفاده کنید. برای خودروهای جدیدتر ، این فیوزها از مدارهای اضافی و وسایل الکترونیکی داخلی بدون افزودن حجم زیاد محافظت می کنند.

  • مینی فیوزها همان فیوزهای معمولی هستند؟

فیوز ATM یک فیوز کوچک محسوب می شود و در اوایل دهه ۱۹۹۰ بیرون آمد. تنها تفاوت این است که در اندازه واقعی کوچکتر از فیوز ATC است. به طور کلی نمی توان آن را در یک فیوز که برای فیوز ATC ساخته شده است استفاده کرد ، زیرا به درستی جا نمی گیرد.

انواع فیوز و کلید مینیاتوری

کلید مینیاتوری از نظر ولتاژ شبکه، نحوه کاربرد و محل استفاده، محکم شدن کلاهک فیوز با پایه، منحنی ذوب المان کلید مینیاتوری و سرعت عملکرد کلید مینیاتوری به انواع و گروه ­های مختلفی تقسیم­ بندی می­شوند. با این حال از مهمترین، کاربردی­ترین و شناخته شده­ ترین شیوه ­های تقسیم ­بندی فیوز های مینیاتوری می­ توان به تقسیم ­بندی آن­ها بر اساس کاربرد و سرعت عملکرد آن­ها اشاره کرد.

فیوزهای مینیاتوری به واسطه میزان سرعت عملکرد خود به دو گروه کندکار و تندکار دسته­ بندی می­شود.

  • کلید مینیاتوری کندکار : این نوع فیوز در مقابل عبور جریان برق، بیشتر از حد تعیین شده واکنش خیلی ملایم­تری دارند و برق را کمی دیرتر قطع     می­کنند. با این حال عکس‌العمل این فیوز در مقابل جریان اتصال کوتاه به صورت لحظه ­ای انجام می­شود.
  • کلید مینیاتوری تندکار : این نوع فیوز در مقایسه با فیوز کندکار واکنش سریع­تری در برابر عبور جریان برق، بیش از حد تعیین شده از خود نشان می­دهد و خیلی سریع­تر برق را قطع می­کنند. به همین دلیل از این نوع فیوز برای مصارف روشنایی استفاده   می­شود.

علاوه بر این کلیدهای میناتوری، از لحاظ کاربرد به تیپ­ های مختلفی تقسیم می­شوند که در ادامه مطلب هر کدام از آن­ها مورد بررسی قرار می­گیرند.

فیوز مینیاتوری
فیوز مینیاتوری

کاربرد فیوزِ مینیاتوری

کلیدهای مینیاتوری در مصارف متعددی مورد استفاده قرار می­گیرند و بر این اساس به تیپ­ های مختلف A، B، C و … تقسیم‌بندی می‌شود که از مهمترین آن­ها می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کلید مینیاتوری تیپ B

به صورت معمول از این نوع فیوز برای مصارف خانگی و روشنایی استفاده می­شود. فیوز نوع B از جمله کلیدهای مینیاتوری تندکار محسوب می‌شود و جریان برق را در زمانی که میزان اضافه بار آن ۳ تا ۵ برابر جریان نامی بر مدار است، قطع می­کند. به همین دلیل از حساسیت مناسبی برای مصارف خانگی برخوردار است.

  • فیوز مینیاتوری نوع C

کلید مینیاتوری نوع C از جمله فیوزهای کندکار محسوب می‌شوند که بیشتر در بخش صنعتی مورد استفاده قرار می­گیرند. زمان قطع برق فیوز نوع C در مقابل نوع B بیشتر است و جریان برق را در زمانی که میزان اضافه با آن ۵ تا ۱۰ برابر جریان نامی بر مدار باشد، قطع می­کند.

  • فیوز مینیاتوری تیپ D

این نوع کلید مینیاتوری که زمان قطع جریان برق آن­ها از تمامی تیپ­ها بیشتر است، بیشتر در مصارف صنعتی خاص نظیر ترانسفورماتورها و مولد­های اشعه ایکس X-Ray کاربرد دارد. جریان برق این نوع فیوز زمانی قطع می‌شود که میزان اضافه بار آن ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از جریان نامی باشد.

قیمت فیوزها و کلیدهای مینیاتوری

قیمت فیوز به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. حداکثر میزان تحمل شدت ‌جریان عبوری از فیوز، وزن، متریال به کار رفته در آن ها، ولتاژ و دمای کارکرد از موارد تعیین کننده قیمت فیوزها هستند.

سایت چراغ قوه بهترین گزینه برای خرید انواع مختلفی از کلید مینیاتوری میباشد چرا که شما میتوانید با مراجعه به سایت در قسمت محصولات در صفحه اصلی و انتخاب گزینه “کلید و پریز و تجهیزات جانبی” وسپس انتخاب محصول پروژکتور از محصولات مختلف که توسط فروشندگان مختلف در سایت بارگزاری شده اطلاعات کسب نمایید.

این مزیت علاوه بر اینکه به مشتریان کمک میکند امکان دسترسی آسان و سریع به فروشگاه های مورد نیاز خود را داشته باشند نیزاین امکان را فراهم می آورد تا با بررسی اجناس ارائه شده و مقایسه آنها بهترین انتخاب را صورت دهد. همچنین میتوانید برای دسترسی سریعتر به قیمت پروژکتور مورد نظر خود، ازقسمت جستجوی محصولات در صفحه اصلی نیز اقدام فرمایید. توصیه میشود که در صورت داشتن هر سوالی با همکاران ما در تماس باشید و راهنمایی های مورد نظر خود را به دست آورید.

فیوز مینیاتوری

سوالات متداول

فیوز مینیاتوری چیست؟

فیوز مینیاتوری یکی از المان­ های اصلی استفاده شده در سیستم سیم­ کشی یک ساختمان محسوب می­شود. این فیوز­ها از ایجاد اتصالی در مدار جریان برق جلوگیری می‌کنند.

جریان برق فیوز و کلید مینیاتوری چگونه است؟

تشخیص جریان اضافه توسط فیوز های مینیاتوری نیز به صورت عملکرد بی­متالی و عملکرد سیم­پیچ انجام می­شود. بدین صورت که در عملکرد بی­متالی برای تشخیص جریان اضافه از یک فلز بی­متال استفاده می‌شود. در این هنگام با عبور جریان بلند مدت (بیش از میزان درج شده عدد جریان نامی بر روی فیوز) فلز بی­متال گرم و خم می‌شود. در نتیجه فیروز عمل می‌کند و جریان مدار قطع می‌شود.

انواع فیوز و کلید مینیاتوری کدام است؟

کلید مینیاتوری کندکار
کلید مینیاتوری تندکار

محصولات مرتبط


نظرات کاربران

1 × 1 =

  • محمدی
    24/07/1400
    • Avatar photo
      چراغ قوه
      29/08/1400
  • محسن
    22/08/1400
    • Avatar photo
      چراغ قوه
      29/08/1400
  • شرفی
    20/09/1400
    • Avatar photo
      چراغ قوه
      23/09/1400
  • قاسمی
    20/09/1400
    • Avatar photo
      چراغ قوه
      23/09/1400