داکت برق یکی از المان ها و تجهیزاتی به شمار میرود که از آن در ساختمان سازی مدرن استفاده میشود. بدین صورت که از این وسایل به عنوان یک محفظه امن برای قرار دادن کابلها و سیمهای متعدد درون آنها استفاده میشود تا سیم کشی برق ساختمان از دسترس افراد خارج شود و از برخورد اشیا با آنها جلوگیری شود. در واقع داکت برق کانال و محفظه ای از پیش ساخته محسوب میشود که بر روی دیوار، سقف ساختمان و یا پایه هایی مخصوص، نصب میشود و باعث منظم شدن مسیر عبور برق و کابل های تلفن و … میشود. در ادامه مطلب این تجهیزات الکترونیکی را مورد بررسی قرار میدهیم و کاربردها آن را بیان میکنیم.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
داکت ها محفظه پوششی یا کانال دربداری هستند که از آنها برای پوشش دهی سیم ها و کابل ها در سیم کشی روکار و در برخی مواقع توکار استفاده میشود. به صورت معمول داکت برق در سه جنس فلزی، پیویسی و پلاستیکی ساخته و به بازار عرضه میشود. این داکت ها از نظر ساختار و عملکرد هیچگونه تفاوتی با یکدیگر ندارند و تفاوت آنها با یکدیگر از نظر جنس تولید شده است. برای ساخت داکت برق فلزی از ورق گالوانیزه استفاده میشود که مطابق با سلیقه و نیاز مشتری میتوان آنها را رنگ کرد.
داکت فلزی با توجه به جنس فلزی خود از مقاومت بالاتری در مقابل رطوبت، گرما، سرما، انقباض و انبساط برخوردار است و به تبع طول عمر بالاتری نیز دارد.علاوه بر این برخلاف داکت برق پیویسی و پلاستیکی که فقط در هنگام سیم کشی روکار استفاده میشود، از داکت فلزی هم برای سیم کشی روکار و هم برای سیم کشی توکار می توان استفاده کرد.
بیشتر بخوانیم : پنل ال ای دی
داکت ها متناسب با ویژگی ها و شیوه طراحی ساخت خود به انواع مختلفی تقسیم میشوند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همانطور که از نامگذاری داکت ساده مشخص است، این داکت برق یک محفظه پلاستیکی دربدار است که ظاهری بسیار ساده دارد.
این داکت نیز از ظاهری شبیه به داکت ساده برخوردار است. با این تفاوت که به صورت شیاردار طراحی و ساخته شده است. شیارهای تعبیه شده بر روی این داکت برق به گونهای است که کابلها و سیمهای عبور داده شده از داخل آن به راحتی قابل مشاهده هستند.
محفظه پلاستیکی این نوع داکت به وسیله یک پارتیشن به دو قسمت مساوی و جدا از هم تقسیمبندی میشود. به همین دلیل با استفاده از داکت برق پارتیشندار، میتوان کابل برق، کابل شبکه یا تلفن را به صورت جداگانه سیمکشی کرد. و بدین شیوه مانع از تاثیر نویز کابل برق بر روی دیگر کابل ها شد.
این داکت ها به شکل قرنیز طراحی و ساخته میشوند و خیلی راحت به دیوار متصل میشوند. از مزایای استفاده از داکت برق قرنیزی میتوان به آسیب ندیدن ظاهر و زیبایی فضای ساختمان، در هنگام استفاده از آن اشاره کرد.
این نوع داکت از چندین قسمت و پارتیشن برخوردار است و به همین دلیل از آن برای جمع آوری کابل های اضافه روی زمین استفاده میشود.
بیشتر بخوانیم : کنتاکتور
سیم کشی برق ساختمان یکی از کارهای مهمی است که در هنگام ساختمان سازی انجام میشود. در هنگام سیمکشی ساختمان از تعداد زیادی سیم و کابل در سایز و ابعاد مختلف استفاده میشود. وجود این سیم ها و کابل ها میتواند در طراحی دکوراسیون داخلی اماکن مختلف مشکل ایجاد کند و فضای نامناسب با منظره زشت در محیط ایجاد کند.
علاوه بر این برخورد اشیا یا افراد با سیم کشی ها باعث افزایش خطراتی چون برق گرفتگی و آتشسوزی میشود. استفاده از داکت برق تمامی این مشکلات را رفع میکند. زیرا کاربرد اصلی داکت ها پوشش دهی کابل ها و سیم های متعدد و خارج کردن آنها از دید افراد است تا بدین شیوه سیم کشی ساختمان در اثر برخورد افراد یا اشیا مختلف با آن دچار مشکل نشود و امنیت افراد حاضر در محل حفظ شود.
داکت برق وسیلهای پرکاربرد و از جمله تجهیزات ساختمانی برای نصب کابلها، محافظت از سیمها و جلوگیری از درهم ریختگی آنها است. انواع داکت برق در ساختمانها، تاسیسات و سرویسهای بهداشتی برای منظم سازی کابلها به کار میرود. داکتهای برق معمولا با طول ۲ متر و در عرضهای مختلف تولید میشوند. داکتِ برق با توجه به نوع کاربردش، انواع مختلفی دارد که میتوان به داکت ساده، شیاردار، پارتیشندار، قرنیزی وکف خواب و… اشاره کرد.
به علت پر کاربرد بودن این وسیله، امروزه داکتهای تزیینی برای هماهنگی بیشتر با سایر اجزای خانه و ساختمان به کار میرود. داکتِ برق طرح چوب از جمله داکتهای زینتی و پرکاربرد برق است که دارای ظاهری هماهنگ و مناسب برای استفاده در منازل و ادارات میباشد. این نوع داکت برق معمولا در سایزهای مختلف و در رنگهای متنوع چوب تولید میشود.
داکتِ برق کانالی برای عبور سیم ها و کابل های برق است که سبب ایمنی و ماندگاری این تجهیزات میشود. داکت برق برای کاربردهای مختلف انواع متفاوتی دارند که از جمله آن ها میتوان به داکت برق چسبی، شیار دار، ساده، اسپلیت و… اشاره کرد. داکت برق چسبی نیز به دو شکل دیواری و زمینی قابل نصب است. در پشت داکت برقِ چسبی، لایه ای از چسب قرار داده شده که این موضوع سبب میشود داکتِ برق به راحتی بر روی دیوار یا کف زمین چسبیده و جابجا نشود. وجود این لایه های چسبی فرایند نصب داکت برق را بسیار ساده و آسان میکند. داکت برق چسبدار زمینی معمولا به صورت نیم گرد بوده تا در محل رفت و آمد به صورت پاگیر نبوده و مورد آسیب قرارنگیرد. داکتِ برق چسبی دیواری، برای شرکت ها و منازل بسیار کاربردی است. این نوع داکتِ برق در قسمت پایینی دیوار قرار گرفته و از شلوغی فضا کم میکند. یکی از مصارف عمده داکت برق چسبی، نگهداری سیم ها و کابل های تلویزیون است. مقاومت بالا در دماهای مختلف، قابلیت رنگ پذیری، ضد اشتعال بودن و انعطاف پذیری بالا از دیگر مزیت های این نوع داکتِ برق به شمار میآید.
داکت برق چسبی با استفاده از مدرن ترین دستگاه های روز دنیا ساخته میشوند و کیفیت قابل قبولی دارند و در شرایطی که خودتان میخواهید داکت کشی را بدون حضور نصاب متخصص انجام دهید بسیار مناسب است. یکی دیگر از ویژگی های داکت برق چسبی این است که میتوان با نصب پارتیشن فضاهای متعددی برای عبور سیم و کابل را ایجاد کرد و مسیر عبور کابل ها را از یکدیگر تفکیک کرد.
داکت ها از نظر محل نصب به انواع داکت زمینی کف خواب، دیواری و سقفی تقسیم می شود. داکت های دیواری همانطور که از اسم آن پیداست مناسب برای نصب روی دیوار هستند و در ابعاد مختلف و انواع طرح های مستطیلی، مربعی و یا زاویه دار تولید می شوند. داکت های دیواری در انواع رنگ ها و طراحی های مختلف قابل خریداری است. جنس داکت های دیواری یا فلزی است و یا پلاستیکی که با توجه به محیطی که داکت در آن جا نصب می شود می توان یکی از آن ها را انتخاب کرد.
مجرای کابل های برق سفت و سخت است و درون لوله محافظ مشکی نگه داشته می شود. … از مردم در برابر برق و برق افراد (و ماشین آلات آنها) محافظت می کند.
از لوله های سیم کشی برای سازماندهی و محافظت از کابل ها در محفظه ها استفاده می شود. آنها معمولاً شامل ویژگی هایی هستند که به کابل ها و سیم ها اجازه می دهد تا به راحتی در محفظه مسیریابی و خاتمه یابند. سیم ها از طریق قسمت هایی مانند کابل ها در برابر آلودگی های جوی محافظت می شوند.
از لوله کشی برای توزیع جریان هوا از سیستم گرمایش یا سرمایش در سراسر خانه استفاده می شود. این شامل هوایی است که از سرتاسر خانه به بخاری/تهویه مطبوع مکیده می شود ، جایی که گرم یا سرد می شود و از طریق مجاری به داخل فضای نشیمن رانده می شود.
به صورت کلی داکت ها با توجه به جنس خود در سه نوع فلزی، pvc و پلاستیکی ساخته و تولید میشوند. تمامی داکتهای فلزی به صورت دائمی ساخته و تولید میشوند. اما داکت برق pvc و پلاستیکی به دو صورت دائمی و موقتی ساخته میشوند. برای نصب داکت موقت از چسب استفاده میشود و آن را محکم به محل مورد نظر میچسبانند. اما برای نصب داکت های دائمی به پیچ و رولپلاک احتیاج است تا به وسیله آنها داکت برق به دیوار، سقف، زمین و یا هر محل دیگری نصب و محکم شود. علاوه بر این داکت هایی که با نام داکت قرنیزی شناخته میشوند نیز وجود دارند که بیشتر در ساختمانهای مسکونی استفاده میشوند. این داکتها در زمان ساخت سازه به جای قرنیز نصب میشوند.
در هنگام نصب داکت برق باید به دو مورد توجه کرد که عبارتند از :
داکت ها در جنس و طرح های مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند که هر کدام از آنها از ویژگی های متفاوتی برخوردار هستند و متناسب با ویژگی های خود به کار گرفته میشوند. تنوع داکت برق باعث شده تا این محصولات با قیمت های مختلفی به بازار عرضه شوند. برای آگاهی از به روزترین این محصولات می توانید به سایت چراغ قوه مراجعه کرده و با یک سرچ ساده محصول مورد نیاز خود را خریداری کنید.
برای خرید انواع داکت برق لازم است نکاتی را مد نظر قرار دهید تا بتوانید خریدی ایده آل داشته باشید.
توجه داشته باشید اگر حجم سیم هایی که قرار است با داکت پوشیده شوند زیاد نیست داکت های با سایز کوچک را خریداری کنید تا بتوانید در هزینه ها صرفه جویی کنید.
اگر برای کابل تلفن قصد خرید داکت دارید توصیه میکنیم نوع پارتیشن دار را انتخاب کنید. علاوه بر این، اگر در مسیر داکت کشی نصب ماژول هایی مثل پریز برق ضروری است باید از داکت های شبکه یا ترانکینگ دیواری استفاده کنید.
نکاتی که برای خرید داکت برق لازم است را گفتیم اما یکی از مهم ترین نکات قبل از خرید آن ها پیدا کردن مراکز معتبر برای تولید و فروش انواع داکت برق است.
ما قصد داریم یکی از بهترین مجموعه هایی در در زمینه فروش انواع داکت برق را به شما معرفی کنیم.
مجموعه چراغ قوه که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ با هدف ارایه خدمات برق لوستر و صنایع وابسته آغاز نمود در تلاش است انواع محصولات مثل پروژکتورهای ال ای دی، تجهیزات ایمنی و نظارتی و هوشمند سازی، تجهیزات مربوط به صنعت برق، تجهیزات هیدرولیک و پنوماتیک، کلید و پریز و تجهیزات جانبی، لوستر و آباژور، لامپ، چراغ و صنایع روشنایی، سیم و کابل و تجهیزات مرتبط، تجهیزات ارتینگ، لوازم ضد انفجار، تجهیزات تابلو و اندازه گیری را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت را در اختیار خریداران گرامی قرار می دهد.
سایت چراغ قوه بهترین گزینه برای خرید انواع مختلفی از داکت برق میباشد چرا که شما میتوانید با مراجعه به سایت در قسمت محصولات در صفحه اصلی و انتخاب گزینه “سایر تجهیزات صنعت برق” وسپس انتخاب محصول پروژکتور از محصولات مختلف که توسط فروشندگان مختلف در سایت بارگزاری شده اطلاعات کسب نمایید.
این مزیت علاوه بر اینکه به مشتریان کمک میکند امکان دسترسی آسان و سریع به فروشگاه های مورد نیاز خود را داشته باشند نیزاین امکان را فراهم می آورد تا با بررسی اجناس ارائه شده و مقایسه آنها بهترین انتخاب را صورت دهد. همچنین میتوانید برای دسترسی سریعتر به قیمت پروژکتور مورد نظر خود، ازقسمت جستجوی محصولات در صفحه اصلی نیز اقدام فرمایید. توصیه میشود که در صورت داشتن هر سوالی با همکاران ما در تماس باشید و راهنمایی های مورد نظر خود را به دست آورید.
داکت ها محفظه پوششی یا کانال دربداری هستند که از آنها برای پوشش دهی سیم ها و کابل ها در سیم کشی روکار و در برخی مواقع توکار استفاده میشود.
داکت ساده
داکت شیاردار
داکت پارتیشندار
داکت قرنیزی
داکت کف خواب
در هنگام سیمکشی ساختمان از تعداد زیادی سیم و کابل در سایز و ابعاد مختلف استفاده میشود. وجود این سیم ها و کابل ها میتواند در طراحی دکوراسیون داخلی اماکن مختلف مشکل ایجاد کند و فضای نامناسب با منظره زشت در محیط ایجاد کند.علاوه بر این برخورد اشیا یا افراد با سیم کشی ها باعث افزایش خطراتی چون برق گرفتگی و آتشسوزی میشود. استفاده از داکت برقی تمامی این مشکلات را رفع میکند.
نظرات کاربران
توضیحات بسیار دقیق و کاربردی بود.تشکر
سلام ممنون از حسن توجه شما
ممنون از مقالات مفیدتون در رابطه با داکت برق
سلام امیدواریم براتون مفید باشن
ممنون بسیار عالی
سلام خواهش می کنیم
با تشکر از سایت خوبتون و مطالب مفیدتون
سلام خواهش میکنیم دوست گرامی